Frantic_Amber_2014_Foto_Amanda_Lindelof_Stalkerphoto.com484

Mars 3 2015

Frantic Amber interviewed by 

Ron Dahlgren at Rocknytt.net

 

 

 

 

Ni tog er till Sweden Rock Festival genom att vinna deras bandtävling. Vad betyder den här spelningen för er som band?
– Det är verkligen jättekul att bli framröstad bland tusentals band och att få spela på Sweden Rock igen! Det kommer bli en stor upplevelse att få stå sida vid sida med våra nya medlemmar och rocka loss. Vi älskar att spela live och ser fram emot att ge publiken en energifylld show.

Hur laddar ni upp inför en spelning?
– Vi värmer upp och taggar tillsammans backstage. Adrenalin och lite nerver brukar det alltid vara så vi delar med oss utav positiv energi till varandra och gör oss redo för att ta över scenen.

Varför bör man gå och se Frantic Amber och vad kan vi förvänta oss av er på Sweden Rock?
– Vi levererar en energisk och grym scenshow, där vi bjuder in publiken till att vara en del av våran spelglädje. Vi strävar efter att hela tiden bli bättre och tightare musikaliskt, men viktigast är de råa känslorna vi utstrålar till de som tittar, så de får vara i ett med upplevelsen just här och nu!

Vad tycker ni skiljer Sweden Rock Festival från övriga festivaler?
– Det är Sveriges största och bästa festival.

Kommer ni att själva se något band under festivalen, något särskilt ni ser fram emot i så fall?
– Absolut! Judas Priest är såklart ett måste. Dark Tranquillity, Meshuggah, Gojira och Opeth blir det i alla fall också med säkerhet.

Hur ser 2015 ut för Frantic Amber?
– Hittills så är vi inbokade på spelningar i Ryssland, Sweden Rock, Metallsvenskan och Umeå Open. Vi jobbar nu med en ny musikvideo som kommer i samband med worldwide distribution på ”Burning Insigt” plattan via Border i april.